Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Brainfart


Η παραπάνω εικόνα δείχνει ακριβώς αυτό θέμα που θα κάνω την προσπάθεια να αναλύσω.
Λοιπόν... Brainfarts. Οι στιγμές αυτές που συμβαίνει κάτι σημαντικό ή ακόμα και ένα καθημερινό  γεγονός και ενώ πρέπει να κάνεις η να πεις κάτι, ΠΟΥΦ! Το μυαλό σου σε εγκαταλείπει για μερικές στιγμές η ακόμα και ώρες και κάθεσαι εσύ με το σκαλωμένο ύφος του φυτού, μέχρι να σκεφτείς τι ήθελες να κάνεις, ή τι ήθελες να πεις, πριν πιάσει τους φίλους σου ναρκοληψία απ'την αναμονή και νιώσεις άβολα.

Ένα απλό παράδειγμα brainfart είναι:
Να πηγαίνεις σε ένα δωμάτιο να κάνεις κάτι, αλλά μόλις φτάσεις να ξεχάσεις ποιος ήταν ο αρχικός σου στόχος και να καταλήξεις να κοιτάς τον τοίχο για λίγη ώρα, μετά να φύγεις απογοητευμένος και κατά τη διαδρομή της επιστροφής να το θυμηθείς τελικά και να είσαι σε φάση 

Ένα άλλο κορυφαίο είναι να διαβάζεις για ένα σημαντικό test μέχρι να πονέσει ο εγκέφαλος σου και να νομίζεις ότι θα πεταχτεί έξω απ'το κεφάλι σου και τελικά εκεί που έχεις αποστηθίσει όλα τα θέματα και η γνώση ξεχειλίζει απ'τα αυτιά, μόλις σου παραδώσουν την κόλλα, το μυαλό κάνει ένα delete και όλα χάνονται.
Και το πρόβλημα είναι ότι αφού μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταλήγεις στο να δώσεις λευκή κόλλα, ή γεμάτη με παρανοϊκά σκίτσα, τότε και το μυαλό σου τελικά αρχίζει να κάνει μια αναίρεση, μια επιστροφή απ'τον "κάδο ανακύκλωσης" όλες αυτές τις πληροφορίες, που είναι πια άχρηστες.

Ο εγκέφαλος παίζει συνέχεια τρελά παιχνίδια και άμα αφαιρεθούμε για λίγο μας ξεχνάει και εκείνος.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες με τους οποίους το μυαλό μας δρα ανάλογα, για παράδειγμα ψυχολογικούς (άγχος, χαρά..) η ακόμα και το πόσο ενδιαφερόμαστε για κάτι.
Το θέμα είναι να δουλεύει, είτε με brainfarts είτε χωρίς.
Να σκεφτόμαστε καθαρά έξυπνα και λογικά.
Σε τέτοιες εποχές παραπληροφόρησης, δεν πρέπει να τρώμε στην μάπα οτιδήποτε μας πετάνε.

Θα ξαναεπιστρέψω.
Μέχρι τότε, δυνατοί
και Adios.


4 σχόλια:

  1. egw pantws to pa8ainw otan exw polla sto myalo mou,m panta, niw8w oti xanw to myalo mou, alla meta eytyxws epenerxomai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι επανέρχεσαι επανέρχεσαι. Αλλά είναι ένας μεγάλος λόγος που δεν έχω κάνει ανανεώσεις τελευταία. Έχω τόσα πολλά στο κεφάλι μου που κολλάω κυριολεκτικά.
      Σόρρυ για το λιτό πόστ, και ευχαριστώ για το comment.

      Διαγραφή
  2. Παιδεια ο Κωστας πεθανε απο τροχαιο ατυχημα THN ημερα της εορταστικης του εορτης,Τον πατησε μια ΝΤΑΛΙΚΑ για ευνοητους λογους το μονο που απεμηνε ηταν η ΜΥΤΗ τoυ που δεν υπεστη υλικες ζημιες σε αντιθεση με την Νταλικα R,I,P

    ΑπάντησηΔιαγραφή